AKTUELNO

Zdravstveni centar u Kladovu dobio je najsavremeniju opremu za zračenje pacijenata obolelih od raka - linearni akcelarator i CT simulator sa pratećom opremom.

Oprema je nabavljena u okviru "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije" Ministarstva zdravlja, a opredeljena su sredstva u vrednosti od 3.014.114 evra.

Povodom završetka izgradnje i opremanja objekta za radioterapiju ZC Kladovo posetiće sutra četiri državna sekreata ministarstva zdravlja - prof.dr Vladimir Đukić, dr Meho Mahmutović, prof.dr Ferenc Vicko i prof. dr Berislav Vekić sa predstavnicima Jedinice za koordinaciju "Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije".

Iz sredstava kredita Svetske banke, u vrednosti od 18 miliona evra, nabavljeno je ukupno šest novih linearnih akcelaratora i tri CT simulatora sa pratećom opremom i potrebnim građevinskim radovima za zračnu terapiju pacijenata obolelih od raka za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Klinički centar Niš, Klinički centar Kragujevac i Zdravstveni centar Kladovo.

Puštanjem u rad ttih šest novih akceleratora, Srbija ispunjava svetske kriterijume po broju aparata za zračnu terapiju po glavi stanovnika.

#Kladovo

'