AKTUELNO

Kako je istakao gradski menadžer, sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu obezbedio je sredstva za kupovinu četiri nova vozila za dostavu hrane kako bi hrana bila transportovana u uslovima predviđenim zakonom, a deca bila u potpunosti žaštićena.

Nova vozila za dostavu hrane dobile su četiri predškolske ustanove u Beogradu, a direktorima tih ustanova ključeve novih vozila danas su uručili gradski menadžer Goran Vesić i gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak.

Po jedno pik-ap vozilo dobile su predškolske ustanove ''Boško Buha'' sa Palilule, ''Sima Milošević'' iz Zemuna i ''Čika Jova Zmaj '' sa Voždovca, dok je predškolska ustanova ''11. april'' sa Novog Beograda dobila kombi.

Gradski menadžer rekao je da trenutno u obdaništa u Beogradu ide više od 70.000 dece od čega oko 58.000 mališana idu obdaništa čija je osnivač Grad Beograd.

Foto: Grad Beograd

- To je zaista jedan veliki sistem za koji je veoma važno da obezbedimo najbolje moguće uslove. Osim što ulažemo u renoviranje objekata i radimo nova igrališta, neophodno je da uradimo i više na samoj bezbednosti kada je u pitanju hrana - rekao je Vesić.

On je dodao da je upravo zato Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu obezbedio serdstva za kupovinu četiri nova vozila za dostavu hrane za predškolske ustanove kako bi hrana bila transportovana u uslovima predviđenim zakonom, a deca bila u potpunosti žaštićena. Vesić je rekao da svake godine sve veći broj dece ide u obdaništa i dodao da će pojedini školski objekti biti pretvoreni u obdaništa čime će se dobiti još oko 1.500 mesta u vrtićima.

- Siguran sam da ćemo u narednim godinama nastaviti da gradimo vrtiće jer nije daleko dan kada će predškolsko obrazovanje postati na neki način obavezno i to znači da ćemo morati da imamo mesta za svu decu u vrtićima - istakao je Vesić.

On je naglasio da je u poslednje četiri godine učinjen veliki napredak i ponovio da trenutno u beogradske vrtiće ide više od 70.000 dece, a da je pre četiri godine taj broj bio 47.500.

Foto: Grad Beograd

- Tada je cena za vrtiće bila 9.700 dinara, a sada je nešto malo manje od 5.600 dinara. Zaista smo se kao Grad pokazali veoma odgovornim i nastavićemo da ulažemo u sve vrste aktivnosti i ustanove koje se bave decom jer je naš prioritet briga o najstarijima i najmlađim sugrađanima - naglasio je Vesić.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečciju zaštitu Slavko Gak rekao je da u četiri predškolske ustanove koje su danas dobila nova vozila za dostavu hrane boravi 24.000 dece.

- Ovaj modernizovani prevoz će se iskoristiti upravo da se u vrtiće hrana dostavi na što bezbedniji način. Mi smo za ovu nabavku odvojili 11,4 miliona dinara i ovo je samo početak modernizacije voznog parka za dostavu hrane predskolskim ustanovama - rekao je Gak.

#Goran Vesić

#Slavko Gak

'