AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa opunomoćenim ministrom za ekonomsko-trgovinske odnose u ambasadi Grčke Lambisom Kounalakisom o temama iz nadležnosti ministarstva, posebno kada je reč o očuvanju ratnih vojnih memorijala.

Ministar Đorđević istakao je značaj srpskih memorijala ,"Zejtinlik" u Solunu, na Kajmakčalanu i Krfu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je bilo reči o planovima za održavanje i obnovu naših memorijala, a jedna od tema sastanka bila je i saradnja na organizaciji svečane ceremonije povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata koja će se u septembru upravo na ova tri mesta i održati.

Đorđević je naglasio da zaštita vojnih memorijala i mesta stradanja pokazuje poštovanje Srbije prema svojoj prošlosti i prema svima onima koji su nevini izgubili živote u oružanim sukobima.

- Srbija želi da svojim hrabrim precima oda zaslužene počasti. Uvek ćemo nastojati da spomen obeležja u njihovu čast budu dostojanstvena, jer ćemo tako zauvek očuvati sećanje na njih - podvukao je ministar.

On je naveo da će Srbija i Grčka, koju vezuju brojni istorijski događaji, kroz koje se steklo međusobno poverenje i iskreno prijateljstvo čuvati zajedničke običaje i negovati tradiciju, jer je to garant za bolju budućnost građana obe zemlje.

Đorđević i Kounalakis razgovarali su i o već sada dobroj ekonomskoj saradnji Srbije i Grčke, ali i o mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Opunomoćeni ministar za ekonomsko-trgovinske odnose u ambasadi Grčke Lambis Kounalakisom rekao je da će predloge srpske strane preneti sa zadovoljstvom nadležnim institucijama u Atini i da Srbija u Grčkoj ima pravog prijatelja, što pokazuju i dugogodišnji bilateralni odnosi dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

#Grčka

#Zoran Đorđević

'