AKTUELNO

Kolovozi su suvi, a vidljivost je dobra, što omogućava i dobru prohodnost puteva, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Vikendom se uobičajeno više putuje, pa se samim tim očekuje i veći broj vozila na autoputevima, ali i na putevima koji vode prema vikend naseljima i turističkim mestima.

Lepo vreme donosi i povećan broj pešaka na ulicama, zbog čega AMSS apeluje na sve učesnike u saobraćaju na više opreznosti i odgovornosti, a posebno na vozače da poštuju propise.

Kako se navodi u saopštenju, u narednim danima očekuje se i veće prisustvo putara zbog radova na redovnom održavanju puteva, ali i na onim deonicama gde je potrebno otkolniti novonastala oštećenja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja su do 30 minuta. Dve veb kamere na portalu AMSS od sada prate stanje na graničnom prelazu Batrovci.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

#Saobraćaj

'