AKTUELNO

Gradski menadžer je zahvalio svim radnicima koji će noćas raditi, podsećajući da oni rade i vikendima i tokom svih velikih praznika.

Radnici “Parking servisa” u Beogradu će posle 22.00 časa tokom noći uklanjati sva vozila sa trase 31. Beogradskog maratona koje vlasnici budu ostavili na trasi i vozila premeštati na prvo regularno parking mesto van trase maratona.

Pored Parking servisa tokom predstojeće noći radiće i druge komunalne službe Grada kao što su čistoća i zelenilo kako bi spremili sve pred sutrašnji maraton, rekao je gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radnika na Starom sajmištu.

- Grad daje svojim komunalnim službama veliku podršku maratonu bez koje on ne bi mogao da se održi. Za nas je maraton važna manifestacija i sigurno najmasovnija - rekao je Vesić.

Ove godine se, kako je naveo, očekuje oko 28.000 učesnika iz 70 zemalja, dok se u "Trci zadovoljstva" očekuje 20.000 učesnika u kojoj mahom učestvuju Beograđani.

- Beogradski maraton je prilika da uredimo naš grad i da se čuje za nas, jer će o njemu izveštavati svi svetski mediji - napomenuo je gradski menadžer.

On je zahvalio svim radnicima koji će noćas raditi, podsećajući da oni rade i vikendima i tokom svih velikih praznika.

S obzirom da sve mora da bude gotovo za jednu noć, radnik "Parking servisa" Dragan Fligorić Hans za svoje kolege tradicionalno je spremio pasulj i vanilice, nakon čega će krenuti na noćni posao.

Sa njima su večerali i gradski menadžer i direktor Parking servisa Andrija Čogurić.

Čogurić je još jednom apelovao na građane da uklone svoja vozila sa trase maratona pre akcije pauka koja startuje u 22.00 sata.

On je napomenuo da je prethodnih godina služba za prenos vozila dizalicama "pauk" uklanjala u proseku oko 300 vozila poslednje noći pred Beogradski maraton.

Kako je napomenuo, 2017. nakon što je izmenjena maratonska trasa, uklonjeno je čak 711 vozila koje su vlasnici ostavili na putu kojim maratonci treba da prođu.

Pročitajte još: Ako sutra morate iz kuće, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Zbog Maratona se od ponoći zatvaraju brojne ulice u prestonici

#Beogradski maraton

#Goran Vesić

'