AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će na ‘Dečijem beogradskom proleću’ ove godine biti predstavljeno 13 novih dečijih pesama ističući da je izuzetno bitno da imamo novu produkciju dečijih pesama.

Vesić je za TV Pink, uoči otvaranja "Dečijeg beogradskog proleća" u večernjim satima u Dečijem kulturnom centru, rekao da je to bila manifestacija koju mnogi pamte i koja je bila najlepšti deo "Beogradskog proleća".

On je podsetio da su na toj manifestaciji izvođene dečije pesme koje se i danas pevaju.

- Ta manifestacija održavana je decenijama u Beogradu i bila najlepši deo Beogradskog proleća...Mi smo se, 2016. godine, Minja Subota, Leontina Vukomanović, pokojna Donka Špiček i ja, dogovorili da obnovimo tu manifestaciju i organizator je Dečiji kulturni centar - rekao je gradski menadžer.

Kako je rekao te prve, 2016 godine, izvođene su samo stare, pesme, a već prošle, 2017. godine, bilo je 11 novih pesama.

Ove godine biće 13 novih pesama, precizirao je gradski menadžer i dodao:

- To je ono što je važno. Na tekstove legendarnih dečijih pesnika kao što su Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Branko Stevanović... komponovana je muzika, a učestvovaće Sergej Chetković, , Branko Kockica, Tijana Dapčević, Branko Bosiljčić...

Važno je, ukazao je Vesić, da svake godine imamo novu produkciju dečijih pesama.

- Prošle godine je bilo 11 novih pesama od kojih su neke već hitovi a na taj način utičemo da deca, prvo slušaju dobru muziku, onu koja pravilno utiče na niihovo obrazovanje, a drugo pokazujemo da imamo nove dečije pesme što se dugo nije dešavalo - rekao je Vesić.

#Dečije beogradsko proleće

#Goran Vesić

#Televizija Pink

#beogradsko proleće

'