AKTUELNO

Na predstojećem sajmu turizma koji će se održati od 22. do 25. februara na beogradskom Sajmu Sjenica će predstaviti sve ono po čemu postaje i jeste prepoznatljiva u regionu i šire.

- Prethodna godina bila je veoma uspešna za Turističku organizaciju kada je reč o infrastrukturnim projektima - rekao je za Glas zapadne Srbije direktor Mihajlo Tripković.

On kaže i da je uspešno realizovan projekat izgradnje Sjeničke kuće, da je prva faza radova završena, a da predstoji unutrašnje opremanje objekta, koji će zatim biti predat na korišćenje.

Takođe, navodi da je realizovan projekat izgradnje vidikovca ?Veliki vrh? u kanjonu reke Uvac na Sjeničkom jezeru. ?Vidikovac je opremljen teleskopskim uređajem što omogućava posmatranje ptica i prirode u dijapazonu od 360 stepeni sa te pozicije", navodi Tripković.

Prema podacima TO Sjenica u prethodnoj godini je zabeležen povećan broj turista naročito u tri letnja meseca ali i tokom jeseni, a najbolji pokazatelj je to što u tom periodu nije imalo slobodnih mesta u smeštajnim kapacitetima kojima ova opština raspolaže.

Prema njegovim rečima osim prirodnih lepota, kanjona reke Uvac, specijalnog rezervata prirode Peštersko polje, turisti su pokazali veliko intresovanje za brojne manifestacije koje se održavaju tokom letnjih meseci.

"Ono čime možemo takođe da se pohvalimo jeste gastronomska ponuda iz našeg kraja koja je jedinstvena", zaključio je Tripković.

Direktor TO Sjenica očekuje da će se broj gostiju u ovoj godini u odnosu na prethodnu utrostručiti.

#Sjenica

#Turisti

'