AKTUELNO

Na jugu Banata i u Pomoravlju očekuju se udari olujne jačine.

U Srbiji će biti pretežno oblačno, mestimično s kišom i susnežicom, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u Timočkoj Krajini, gde se očekuje od 10 do 20 cm novog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama povremeno jak, na jugu Banata i u Pomoravlju sa olujnim udarima.

Najniža temperatura će biti od minus jedan do četiri, a najviša do jedan stepen na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini, do osam stepeni u centralnim i južnim krajevima.

U Beogradu će biti oblačno i vetrovito, povremeno s kišom i snegom, uz umeren i jak, istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko nule, a najviša oko četiri stepena.

U Timočnoj Krajini će u naredna 72 sata doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 30 do 40 centimetara, lokalno i više. U oblasti Homoljskih planina očekuje se jak vetar i stvaranje snežnih nanosa, dok će u petak doći do slabljenja padavina.

Foto: Tanjug

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Pomoravlju sa udarima olujne jačine.

U subotu će na severu Srbije biti suvo, u ostalim krajevima kiša i sneg. Vetar u slabljenju i skretanju na severni i severozapadni. U nedelju i početkom naredne sedmice očekuje se jače zahlađenje sa snegom.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija će relativno nepovoljno uticati na hronično obolele osobe, posebno na osobe sa srčanim i respiratornim tegobama. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi, neraspoloženje i glavobolja.

#Prognoza

'