AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadorke Libana Nade Al Akl i tom prilikom izrazio uverenje da će ona nastaviti da radi na unapređenju odnosa dve zemlje doprinoseći da oni budu dobri i bez otvorenih pitanja.

Dvoje sagovornika su konstatovali da politički dijalog treba da bude učestaliji i da je neophodno stvoriti uslove da se iskoriste mogućnosti za privrednu saradnju.

Foto: Tanjug

U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Ambasadorka Al Akl je istakla da je narod Srbije prijatelj narodu Libana i da je to već osetila po dolasku u Beograd. Kako se navodi u saopštenju, zapaženo je da je se tokom prošle godine broj libanskih turista u poseti Srbiji povećao deset puta.

Ona je istakla da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima.

Vučić je zahvalio libanskom rukovodstvu na čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci Libana u međunarodnim organizacijama, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Unesko.

On je uputio poziv predsedniku Libana Mišelu Aunu da poseti Srbiju. Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu: UNIFIL, u kojoj učestvuje skoro 180 pripadnika Vojske Srbije, kao i UNTSO.

#Aleksandar Vučić

#ambasador

'