AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sretenje - Dan državnosti Srbije, ističući da je u srpskoj istoriji ovaj dan od posebnog značaja, prevashodno zbog želje srpskog naroda da stvori modernu srpsku državu i trajan je izvor i nadahnuće budućim pokolenjima.

- Izborom datuma donošenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka Prvog srpskog ustanka za dan državnosti, građani Srbije potvrdili su volju za očuvanjem viševekovne državotvornosti na evropskom putu - naveo je Vulin, saopštilo je resorno ministarstvo.

Izrazio je uverenje da će pripadnici Ministarstva i VS u predstojećem periodu istrajati u nastojanju da Srbija dobije svoje mesto i postane uvažen segment ka uključivanju u regionalne, evropske i svetske integracije.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu.

- Siguran sam da ćemo uspeti da realizujemo planirane zadatke i ispunimo obaveze koje nam predstoje. Čestitam vam praznik i želim da zajednički uspemo da u narednom periodu pokažemo da smo na dobrom putu da postanemo značajan činilac novih bezbednosnih tokova u Evropi i svetu - navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: Vesić najavio izgradnju vrtića za oko 400 dece

#Aleksandar Vulin

#Dan državnosti

#Evrointegracije

#Put

'