AKTUELNO

Nova poslovna zgrada podignuta je na mestu nekadašnje barake na samom ulazu u Logištički centar i opremljena je instalacijama za savremeno poslovno funkcionisanje. Sa radom startuje 1. decembra.

JKP ''Parking servis'' je završilo radove na izgradnji nove proslove zgrade u Logističkom centru u bloku 43 na Novom Beogradu, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića objekat je koštao 60 miliona dinara.

Foto: Tanjug

Vesić je rekao da će u novom objektu površine 840 kvadratnih metara 28 špediterskih kompanija dobiti kancelarije i da će početi sa radom 1. decembra.

- Ovo je najveći logistički centar ovakve vrste u Srbiji. Mi smo samo u prvih šest meseci ovde imali 150.000 carinskih deklaracija, a ovde dnevno prođe između 400 i 500 kamiona. Kada ne bi postojao ovakav centar i kada ovde ne bi širili kapacitete, kamioni bi prolazili kroz centar Beograda i roba bi se carinila u luci ''Beograd''. To je ono što je suprotno našoj politici, a naša politika je da se kamionski saobraćaj izmesti iz centra grada - rekao je gradski menadžer.

Foto: Tanjug

On je podsetio da je grad Beograd doneo odluku o zabrani kamionskog saobraćaja u centru grada kako bi se rasteretio saobraćaj.

- Da bismo to uspeli da sprovedemo, neophodno je da po obodima grada gradimo ovakve logističke centre - istakao je Vesić.

Vesić je ponovio da je nova zgrada koštala 60 miliona dinara, ali i podvukao da će Parking servis za nesto malo vise od cetiri godine isplatiti tu investiciju od profita Logistickog centra.

- Ovo je još jedno dobro i pametno ulaganje novca ''Parking servisa'' - ocenio je Vesić.

Čestitavši rukovodstvu te kompanije gradski menadžer je naveo da je to jedna od kompanija koja je napravila možda i najveći progres od 2013.do danas.

Foto: Tanjug

- Ovim pokazuju da imaju novca, da investiraju u nove projekte koji su za dobrobit grada. Sve što radimo je deo politike koju sprovodimo i ima veze sa odlukama koje smo doneli pre više godina. Ova investicija koliko god da izgleda izolovano i vezana je možda samo za ''Parking servis'', odnosi se na sprovođenje naše politike izmeštanja kamionskog saobraćaja iz centra grada - naglasio je Vesić.

Nova poslovna zgrada podignuta je na mestu nekadašnje barake na samom ulazu u Logištički centar i opremljena je instalacijama za savremeno poslovno funkcionisanje.

Foto: Tanjug

Kancelarije su veličine od 12 do 29 kvadartnih metara, ima ih 13 u prizemlju i 15 na prvom spratu.

Događaju je prisustvovao i direktor ''Parking servisa'' Andrija Čupković.

#Goran Vesić

#Parking servis

'