AKTUELNO

Gradonačelnik je podsetio da je u prethodne tri i po godine prvi put u Gradu osnovan Savet za prava deteta. On je dodao i da saradnja sa resornim ministarstvom nikada nije bila bolja.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar za rad Zoran Đorđević posetili su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, a Mali je tom prilikom istakao da su u protekle tri i po godine fokus rada Gradske uprave u oblasti socijalne zaštite upravo bila deca.

Mali je istakao da je za tri i po godine izdvojeno 12 miliona dinara za krečenje prostorija Centra u Zvečanskoj, za kupovinu nameštaja, zamenu stolarije.

Foto: Beograd.rs

To, kaže, nije dovoljno, pa će u budžetu za narednu godinu biti predviđena sredstva za dalje unapređenje rada te ustanove. Mali je posebno naznačio doprinos svih zaposlenih u Zvečanskoj kojima je zahvalio na požrtvovanom radu.

- Možemo da kupimo nameštaj, stolove, dušeke, krevece...ali ne možete da kupite ljubav koju zaposleni pružaju ovoj deci. Nama ostaje da im pružumo podršku, da bi oni svoj posao obaviljali na pravi način, a ovi mališani bili srećni i nastavili život na pravi način - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je u prethodne tri i po godine prvi put u Gradu osnovan Savet za prava deteta. On je dodao i da saradnja sa resornim ministarstvom nikada nije bila bolja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević podvukao je da su Vlada Srbije i Grad spremni i voljni da učine sve kako bi deci pružili ono što niko ne sme da im uzme - njihovo srećno detinjstvo.

- Bavimo se decom i bavićemo se decom, to je naša budućnost - podvukao je Đorđević.

Foto: Beograd.rs

On je dodao da vlada i grad, sa Ambasadom Turske rade na izgradnji Materinskog doma nedaleko od Centra u Zvečanskoj. Mali i Đorđević su se danas u Zvečanskoj družili sa mališanima i poklonili im igračke.

Mali je dodao da je pre dva dana obišao i radove na izgradnji Prihvatilišta za decu i omladinu, novog objekta u kojem će deca koja su, nažalost, bila zlostavljana ili su iz porodica u kojima je bilo nasilja, dobiti mogućnost za pravu negu i zaštitu.

Foto: Beoinfo

- Usvojili smo i Akcioni plan za unapređenje predškolskog obrazovanja u gradu, kao i Protokol kako da se sve službe, gradske i republičke, iskoordiniraju kada su u pitanju deca sa ulice. Obnovili smo tri centra za negu i boravak dece sa smetnjama u razvoju i nećemo na tome stati, nastavljamo iz dana u dan, da unapređujemo položaj dece i borimo se za njihova prava - poručio je Mali.

#Siniša Mali

#Zoran Đorđević

#deca

'