AKTUELNO

Najskuplje je prodata fotelja Dragana Markovića Palme - za 2500 evra.

Na javnoj prodaji u Skupštini grada Jagodine prodato je osam fotelja funkcionera grada Jagodine za ukupno 9850 evra. Sav novac ide u humantirane svrhe.

Foto: Pink.rs

- Na današnjoj licitaciji osam fotelja funkcionera Skupštine grada Jagodine prodato je za 9850 evra. Fotelje su kupili privrednici, vlasnici preduzeća iz Jagodine. Te pare idu u humanitarne svrhe za podorice sa troje i više dece sa teritorije grada Jagodine. Naš Centar za socijalni rad će nam do ponedeljka dostaviti podatke koje su to porodice i planirali smo da 60-ak porodica dobiju po 150 i nešto evra - izjavio je, nakon današnje licitacije, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Smatram da gradonačelnici i predsednici opština ne treba da sede u foteljama već na hoklici stolici, jer narod ne glasa političare da bi seli u fotelje i nije fotelja njihova dedovina i ja bi lično voleo da naš primer slede i ostali gradovi i opštine u Srbiji. Da prodaju svoje fotelje i kupe hoklice stolice. Sav luksuz u Skupštinama gradova i opština treba da se proda i da se pomogne onima kojima je potrebna pomoć. Ovaj grad nikada ništa nije kupio što je luksuz. Od 2004. godine, kada smo preuzeli vlast u Jagodini nijedan automobil nismo kupili. Takođe političke plate ne smeju da postoje u Srbiji - poručio je Marković, govoreći o platama članova gradskih veća, nadzornih odbora i odbornika.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

- Zbog političkih plata su gradovi i opštine propali. Kod nas članovi Gradskog veća ne primaju platu, a u komšiluku to iznosi 100 000 dinara neto po jednom članu mesečno, odnosno ukupno 2 i po do 3 miliona dinara mesečno - rekao je Marković i naglasio da mu je udobnija drvena stolica od fotelje jer, kako je rekao, ispunjen je cilj, a to je da će veliki broj porodica imati koristi od toga.

Foto: Pink.rs

Na današnjoj javnoj prodaji u Skupštini grada Jagodine, sedam fotelja funkcionera i to gradonačelnika Jagodine, njegovog zamenika, zamenika predsednika Skupštine grada i četiri fotelje skupštinskog rukovodstva prodate su za po 1050 evra i fotelja predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme za 2500 evra, ukupno 9850 evra.

#Jagodina

#Prodaja

#Skupština

#aukcija

'