AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 26. septembar.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas će u Srbiji biti pretežno oblačno, na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima, saopšto je Republički hidrometeorološki zavod. Više padavina se očekuje posle podne i uveče i to na jugoistoku zemlje. Jutarnja temperatura biće od osam do 14 stepeni, najviša dnevna od 17 do 23. Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas oslabiti za 0,2 odsto prema evru u odnosu na danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,3972 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će danas biti slabiji prema evru za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,2 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,4 posto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio danas za 0,6 odsto na 100,5027 dinara za jedan dolar.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Nešto toplije vreme, ali i danas najavljene padavine u većem delu zemlje biće uzrok povremeno vlažnih kolovoza koji i te kako mogu biti opasni ukoliko brzina nije smanjena i prilagođena uslovima na putu, a odstojanje između vozila veće, upozravaju iz AMSS. Izvode se radovi na sanaciji i asfaltiranju srednje (vozne) saobraćajne trake, do 28. septembra, na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica od Paraćina do Pojata, u smeru Beograd - Niš.

Foto: Tanjug

#AMSS

#Kurs

#Vreme

'