AKTUELNO

Srpska napredna stranka (SNS) organizovala je danas dobrovoljno davanje krvi u prostorijama svog Gradskog odbora, a do 11 sati sakupljeno je više od 100 jedinica krvi.

- Ovo je već tradicionalna akcija SNS, zadovoljni smo odzivom, do 11 sati sakupili smo više od 100 jedinica krvi i pozivam sve sugrađane da dođu u prostorije SNS do 15 sati i da daju svoj doprinos ovoj akciji i zajedno pomognemo Institutu za transfuziju krvi da prikupi što više jedinica, jer, to je zadatak svih nas, da pokažemo da smo solidarni - rekao je za Tanjug član Glavnog odbora SNS Dragomir Petronijević.

Njegova SNS se, kako je rekao, i ove godine odazvala Institutu za transfuziju krvi, ustupila im svoje prostorije, te obavestila članove i simpatizere, ali i sve sugrađane koji su, ocenjuje, već navikli da se tu svake godine ta akcija održava.

- Svake godine nam je sve lakše da prikupimo ljude, jednostavno, samo jedan SMS i oni koji dobrovoljno daju krv već su ovde. Drago nam je da su ovde i naše komšije, generalno Beograđani znaju da je ovde tradicionalno ova akcija - kaže Petronijević, koji će takođe danas biti dobrovoljni davalac krvi.

Ana Milić iz Instituta za transfuziju krvi istakla je da je to peta akcija koja se organizuje u GO SNS, koja je, ocenila je, izuzetno značajna, pre svega zbog odaziva građana.

Iz prethodne akcije, podseća Miletić, bilo je prikupljeno 150-200 jedinica krvi, zbog čega su očekivanja Instituta i danas na visokom nivou.

- Pozivam sve one koji mogu danas da se odazovu, ali ne samo danas, već bilo kada, jer, potrebe za krvlju, svakim danom su sve veće i veće i na nivou Beograda, naša ustanova izdaje između 200 i 300 jedinica krvi dnevno. Zbog toga je izuzetno važno da imamo kontinuiran priliv krvi - naglasila je Miletić.

Kako podseća, krv je i dalje jedinstven lek koji nema adekvatnu sintetičku zamenu i zbog toga "samo od nas zavisi kako ćemo snabdeti bolnice, odnosno obolele".

Krv je danas moguće dobrovoljno dati u prostorijama SNS u Bulevaru Vojvode Mišića, do 15 sati.

#Akcija

#Krv

#SNS

'