AKTUELNO

Prvo groblje za kućne ljubimce biće izgrađeno sledeće godine, a projekat će biti završen u narednih nekoliko nedelja, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali nakon obilaska JKP Veterina Beograd.

Gradonačelnik je nakon sastanka sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata zaposlenih u Veterini Beograd rekao da će za ovo preduzeće biti nabavljeno "pet ili šest specijalizovanih vozila kako bi uklanjanje pasa lutalica obavljali što efikasnije i brže".

- To je za sve nas gorući problem iz dana u dan. Taj odgovoran posao obavlja 190 zaposlenih u Veterini Beograd, a od 2005. do danas sterilisano je oko 150.000 pasa lutalica - rekao je Mali.

On je naglasio da je za Beograd dodatni problem što se iz drugih gradova Srbije organizovano dovoze lutalice i da se sa Vladom Srbije mora dogovarati kako da se to zakonski reši.

Foto: Tanjug

Mali je dodao da će se grad sledeće godine posebno baviti edukacijom građana o pravima i obavezama vlasnika kućnih ljubimaca. Gradonačelnik je pohvalio rad Veterine Beograd u poslednje tri godine, a posebno za vreme poplava u Obrenovcu.

- Naše je da im sada damo još bolju opremu i da investiramo u ljude kako bismo pobošljali kvalitet njihovih usluga - rekao je Mali.

Direktor Veterine Beograd Budimir Grubić naveo je da se posle poplava u Obrenovcu kada je uginuo veliki broj životinja pokazala potreba za grobljem kućnih ljubimaca.

Foto: Tanjug

- Projekat je u pripremi, a groblje će biti izgrađeno na Bezanijskoj kosi. Vlasnici više neće morati da ih zakopavaju svuda po gradu ili okolini, već će po pristupačnim cenama moći da obezbede grobno mesto za svog ljubimca kao što se to radi svugde u svetu - rekao je Grubić.

On je zahvalio Siniši Malom jer je, kako je rekao, prvi gradonačelnik koji je posetio JKP Veterina Beograd i saslušao sa kakvim se problemima susreću zaposleni.

- Drago mi je što je spomenuo Obrenovac gde smo pokazali da smo vrlo spremni i odgovorni kada je u pitanju zdravlje ljudi i životinja - naveo je Grubić.

#Groblje

#Mačka

#Psi lutalice

'