AKTUELNO

Niska oblačnost ili magla smanjuju vidljivost i otežavaju saobraćaj na putevima koji vode u više planinske predele po kotlinama i duž rečnih tokova, a i mokri kolovozi zbog povremene kiše otežavati vožnju, saopštio je AMS S.

Kiša pored mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti donosi i česte odrone zemlje i kamena, što predstavlja još jednu opasnost u saobraćaju.

Zbog ovakvih vremenski prilika vrlo često dolazi do prekida i zastoja u saobraćaju, a na pojedinim deonicama moguća je samo usporena vožnja.

Zato se vozačima savetuje da budu strpljiviji bez rizičnih obilaženja i preticanja, uz držanje bezbednog odstojanja između vozila kako bi na vreme mogli da reaguju, zaustave vozilo ili izbegnu iznenadnu opasnost na putu.

Zbog radova na popravci kolovoza na (auto-putu E/75) na području Novog Sada na drž.putu I A reda br. 1 u zoni naplatne stanice Novi Sad-Jug u vremenu od 22. avgusta do 30. septembra saobraćaj će se odvijati usporeno uz smanjenu i ograničenu brzinu kretanja, jer se radovi izvode u smeru ka Beogradu.

Saobraćaj će se iz pravca Novog Sada, preko tehničkih prolaza usmeravati na suprotni smer koji će biti dvosmeran, a koji vodi iz pravca Beograda. Za vreme radova naplatna stanica ?Novi Sad Jug" će nesmetano funkcionisati.

#Saobraćaj

'