AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 19. septembar.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Andrej Nihil

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će na severu i zapadu zemlje biti umereno do potpuno oblačno, po podne i uveče mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti krajem dana. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata jak povremeno olujne jačine. Po podne na severu i zapadu vetar će biti u skretanju na severozapadni.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Tanjug

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 1,02 milijarde evra i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Dinar će obiti jači prema evru za 0,1 odsto nego juče, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,0355 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

STANJE NA PUTEVIMA

Foto: Tanjug

Još uvek povoljne vremenske prilike i suvi kolovozi doprinose dobroj prohodnosti puteva, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Slabiji intenzitet saobraćaja i manji broj vozila prisutan je na autoputevima, zbog čega se i za naplatu putarine ne čeka duže od par minuta.

SAVET LEKARA

Foto: Pixabay.com

Tokom protekle noći i jutra Hitna pomoć intervenisala je 99 puta, a 23 intervencija bilo je na javnom mestu. Ekipe Hitne pomoći pozvane su zbog saobraćajne nezgode na Lazarevačkom drumu, ali da na licu mesta niko nije zatečen.

#AMSS

#Informacije

#Lekar

#Savet

'