AKTUELNO

Srpski turisti su zadržani u Larnaki, gde su im oduzeti pasoši.

Srpski turisti koji su na putu ka severnom delu Kipra bili zadržani u Larnaki vratili su se u Srbiju, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

Od 26 turista, sedmoro se odmah povratnim letom vratilo u Srbiju, zatim je troje otputovalo u Beč, a preostali su se rano jutros vratili u Srbiju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić je, takođe rekao da su se, prema podacima koje je dobio od turističkih agencija, svi vratili iz Larnake.

Pored turista koji su se odmah u nedelju vratili u Srbiju, oni kojima su bili oduzeti pasoši doputovali su direktnim letom "Er Srbije", naveo je Seničić.

Objasnio je da su neki od njih već dobili ponude da odu na neku drugu destinaciju.

Seničić kaže da turisti koji nisu mogli da odu na severni deo Kipra treba najpre da se jave svojoj turističkoj agenciji i da mogu, ukoliko budu imali probleme, da se obrate turističkoj inspekciji ili "Juti".

Kako je jutros Seničić rekao, srpski turisti su zadržani u Larnaki, gde su im oduzeti pasoši.

Naveo je da je srpski konzul razgovarao sa vlastima u Larnaki i da su vođeni diplomatski razgovori da onaj deo turista koji se nisu odmah vratili u Srbiju nastavi putovanje na severni, odnosno turiski deo Kipra.

- Nažalost, ne možemo da utičemo, nije do agencije ni bilo koga drugog već do političkih stavova ljudi na granici. Svaki carinik na osnovu svoje procene može da vam zabrani ulazak i da nema valjan razlog. To je u opisu njegovog posla. Reč je o gostima dve agencije, čiji predstavnici nisu mogli ni da im priđu- rekao je Seničić.

#Avion

#Grčka

#Kipar

#pasoš

'