AKTUELNO

Na Adi Ciganliji su se desile velike promene, a to preduzeće koje je 2013. godine bilo gubitaš, sa četiri miliona dinara gubitka, danas posluje pozitivno, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodao da će na svim sportskim trenima na Adi u naredne dve ili tri godine biti obnovljen ili zamenjen asfalt.

"Ada Ciganlija je blago svih građana Beograda, gde stotine hiljada Beograđana i gostiju glavnog grada prođe svake godine, a želja nam je da ovaj deo, na samo tri kilometra od centra grada bude iz godine u godinu sve lepši, bolji, prijatniji", rekao je Mali novinarima nakon razgovora sa rukovodstvom i zaposlenima u tom preduzeću.

Mali je zahvalio rukovodstvu koje je uspelo da konsoliduje "Adu Ciganliju", kao i na tome što već šest godina za redom ima "plavu zastavicu" koja se dodeljuje najuređenijim i najsigurnijim plažama, uvodi nove aktivnosti, renovira terene...

"Mi ćemo naredne dve ili tri godine, i to sam dogovorio sa zaposlenima, obnoviti i zameniti asfalt na svim sportskim terenima, uz desetak projekata koje preduzeće već ima i koje će sledeće godine početi da sprovodi", rekao je Mali.

Njegova želja je, kaže, da sugrađani što više vremena provode na Adi Ciganliji sa decom, kako bi mališani više bili napolju, nego za kompjuterima.

Foto: Andrej Nihil

"Ceo komunalni sistem Beograda se bori kao jedan, jer želimo da građanima bude bolje, da grad bude bolji i lepši. Nastaviću da obilazim gradska komunalna preduzeća i razgovaram sa zaposlenima, da vidimo ako smo negde pogrešili, šta da ispravimo, a ono dobro što smo uradili da radimo još bolje", rekao je Mali.

On je primetio da se Ada menja iz godine u godinu i da je sve lepša, ali da to "može još bolje", sa više aktivnosti i terena i više sportova koje treba uključiti.

"Sada imamo i mali teren za kriket... Važno je da mladi u Beogradu, i svi drigi, bilo da se bave 'malim' ili 'velikim' sportom imaju priliku da provode vreme na Adi", istakao je Mali.

Predstavnik Sindikalne organizacije preduzeća "Ada Ciganlija" Vasilije Cvijanović zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku Beograda na dosadašnjoj pomoći i razumevanju, kao i na zajedničkom učešću na izradi novog kolektivnog ugovora.

"Ada ne bi bila ovako lepa bez pomoći grada, podrške Gradske uprave, ali i drugih javno-komunalnih preduzeća", rekao je Cvijanović.

#Ada Ciganlija

#Siniša Mali

'