AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 18. septembar.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, samo će ujutro po kotlinama biti maglovito. Vetar slab do umeren, severni i severoistocni, na istoku severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Andrej Nihil

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,1159 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,4 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,7 posto.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Vozače danas očekuju povoljnije vremenske prilike i bolja prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Vetar i nevreme koji su u nedelju zahvatili Beograd i šire područje Vojvodine su prestali, pa je samim tim i bezbednost i sigurnost na ovim putevima mnogo bolja.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

Hitna pomoć je tokom prethodne noći intervenisala 87 puta od toga 11 na javnim mestima. Za pomoć su se najviše javljali astmatičari, psihijatrijski pacijenti kao i osobe koje boluju od malignih bolesti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Informacije

#Lekar

#Putevi Srbije

#Savet

'