AKTUELNO

Jaka oluja zahvatila je između ostalog i Beograd, a video snimak iz Borče pokazuje koliku je materijalnu štetu nevreme izazvalo i u ovom delu prestonice.

Nevreme je snimljeno sa prozora iz Ulice Ranka Miljića u Borči. Nebo se smračilo, a vetar je nosio drveće i pretio ljudima u kućama.

- Za manje od pet minuta nevreme je paralisalo Borču i glavne ulice. Čupalo je i lomilo drveće, izlupalo par automobila. Odnelo je i veliki broj krovova. Snažan vetar bio je poput omanjeg tornada - napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

Tokom nevremena povređeno je nekoliko ljudi, ali bez težih posledica, rečeno je u Hitnoj pomoći. Lekarske ekipe intervenisale su u Borči, Novom Beogradu i Zemunu.

Foto: Printscreen

U Borči je povređen dečak od pet godina kome je pala grana na glavu. Prevezen je u Urgentni centar i njegovo stanje je stabilno.

Lekari Hitne pomoći primili su i poziv zbog povrede glave koju je drugi stanovnik Borče zadobio kada ga je usled jakog vetra udario prozor.

U Ulici trešnjin cvet u Novom Beogradu jedna osoba je povredjena kada joj je kapija pala na ledja, a u Zemunu je lekarska pomoć bila potrebna stanovniku na koga je pala grana.

#Borča

#Nevreme

#Tornado

'