AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 17. septembar.

VREMENSKA PROGNOZA

Republički hidromoteorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da su u toku dana moguće vremenske nepogode. Kratkotrajne vremenske nepogode najverovatnije su u zapadnoj i severnoj Srbiji. U najvećem delu Srbije biće toplo, sa jutarnjim temperaturama od 12 do 17 a najvišim dnevnim od 24 do 35 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će u ponedeljak, 18. septembra, oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,1159 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Vozače u Srbiji očekuju nestabilne vremenske prilike sa najavljenim pljuskovima širom zemlje, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Padavine mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, ali su često i razlog većeg broja saobraćajnih nezgoda, ističe se u saopštenju i upozorava da, pored mokrih kolovoza i vode koja ispunjava oštećenja i neravnine na kolovozu, još jednu veliku opasnost u vožnji predstavljaju i odroni koji su mogući na svim putevima kroz stenske useke i klisure.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

U Beogradu se sinoć dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno ukupno devet osoba, rekla je za portparolka Hitne pomoći Nada Macura.Hitna pomoć je noćas, navela je Macura, imala ukupno 104 intervencije od kojih 22 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika za pomoć su se najviše javljali srčani, astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

Foto: Tanjug

#Servisni podaci

'