AKTUELNO

Vozače u Srbiji očekuju nestabilne vremenske prilike sa najavljenim pljuskovima širom zemlje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Padavine mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, ali su često i razlog većeg broja saobraćajnih nezgoda, ističe se u saopštenju i upozorava da, pored mokrih kolovoza i vode koja ispunjava oštećenja i neravnine na kolovozu, još jednu veliku opasnost u vožnji predstavljaju i odroni koji su mogući na svim putevima kroz stenske useke i klisure.

Sve ove karakteristike lošeg vremena, stvaraju velike probleme vozačima, posebno, ukoliko ne smanje brzinu i vožnju prilagode ovakvim vremenskim uslovima, što podrazumeva veće odstojanje između vozila ispred i više strpljenja bez rizičnog preticanja i obilaženja kolona, jer su pri ovakvom vremenu česti zastoji i prekidi u saobraćaju, napominje AMS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije" zadržavanja na naplatnim stanicama nisu duža od 10 minuta.

AMS dodaje, pozivajući se na informacije Uprave granične policije, da na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

#Kiša

#Saobraćaj

'