AKTUELNO

One prave najbolji ajvar u Srbiji - tako barem kaže žiri ovogodišnjeg takmičenja "Izađi mi na teglu".

Kraljica ajvara Suzana Kostić iz Kuršumlije kaže da je konkurencija bila jaka, ali da je verovala u pobedu, za koju je, kako ocenjuje, presudan bio kvalitet.

- Nije bilo teško pobediti, iako je konkurencija bila jaka. Ipak, verovali smo u pobedu – rekla je za Pink kraljica ajvara.

Foto: TV Pink Printscreen

Organizatorka karavana Ljiljana Vukotić ističe da je Suzanin ajvar “odskočio” za čak sedam poena u odnosu na ostale. Ovolika razlika je, kaže, neuobičajena u konkurenciji kakva je bila na ovogodišnjem karavanu.

- Svi ostali takmičari zaista spremaju šampionske ajvare u svojim gradovima, a obišli smo ih 30. Konknurencija zaista nije bila mala, a kraljica ajvara je skromna – kaže kroz osmeh Vukotićeva.

Ona je dodala da će pobednički ajvar, Suzanin, imati privilegiju da se proizvodi u ograničenoj seriji, naravno, po njenom receptu, i naći će se u prodaji u septembru 2020. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Manifestacija je uspela da ovo izdejstvuje u cilju promocije naših pobednika. To znači i nama, a i njima jer im može pomoći u pokretanju sopstvene proizvodnje – kaže Vukotićeva za Pink.

Ove godine, kako kaže, karavan je posetio 30 mesta, a učesnika je dosad bilo oko 5.000, odnosno oko 500 takmičarskih ekipa. Po gradu se, dodaje, može prijaviti do 15 ekipa.

Trećeplasirana Aleksandra Stanković napominje da je njena ekipa drugi put zaredom u finalu takmičenja, a da je dve godine zaredom prvak u Nišu na kvalifikacijama.

- Prošle godine bili smo vicešampioni, a ove godine smo na trećem mestu. Malo nam fali da se popnemo do trona i budemo prvaci. Najvažnije je da se družimo, a najbolji ajvar spremamo svi – kaže za “Novo jutro” Stankovićeva.

Foto: TV Pink Printscreen

Drugoplasirana Ljiljana Ristović kaže da je prezadovoljna uspehom i otkriva da je za uspeh na takmičanju presudan samo recept, a da se svakoj ekipi dodeljuje ista sorta paprika. Tajnu, ipak, ne želi da otkrije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ljubav je jedini recept – rekle su sve četiri uglas i kroz smeh. Ristovićeva dodaje da je verovala u pobedu, jer recept prema kojem je pravila ajvar na takmičenju se koristi u njihovoj kući već 30 godina.

- Ko god ga je probao oduševljen je njime – kaže Ristovićeva.

U nastavku pogledajte celo gostovanje najajvar majstora i pobednica ovogodišnjeg karavana "Izađi mi na teglu":

#Ajvar

#Novo jutro

'