AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas da mladi u Srbiji i regionu treba budu orijetisani na sadašnjost i budućnost, da grade puteve koji ujedinjuju a da je na državi da im omogući prilike da se iskažu i budu važni činioci društva.

On je učestvovao na konferenciji "Platforma nacionalnog dijaloga-dijalog za budućnost" u okviru 9. Beogradskog bezbednosnog foruma, posvećenoj projektu "Unapređenje dijaloga i socijalna kohezija u i između BiH,Crne Gore i Srbije", koji sprovode UNDP,Unicef i Unesko.

Kako je rekao, ne može se pričati o kvalitetnoj budućnosti ako je danas ne gradimo, ako ne budemo danas dovoljni odgovorni prema sebi i prema drugima i napravimo prvi korak.

- Da se ne osvrćemo na prošlost , već na sadašnjost i budućnost, da slušamo svoje srce, a vi da napravite prijateljstva neophodna da bi ceo region i svet krenuli napred - rekao je on.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Daćemo maksimum da obezbedimo bolju i sadašnjost i budućnost za mlade, rekao je Udovičić, ističući da Srbija sprovodi sistemska rešenja, realizuje projekte i ulaže značajna rešenja s ciljem unapređenja omladinskih politika.

Mi, kao donosioci odluka, spremni smo takođe da čujemo i prihvatimo predloge mladih i omogućimo kvalitetnije uslove da se mladi iskažu i budu važni čionioci društva.

- Da vam govorim o tome kako sprovodimo različite projekte i opredeljujemo značajna sredstva nije značajno u odnosu na sliku koju vidimo ovde . Ali, zaista opredeljujemo značjana sredstva jer tako ulažemo u budućnost i vas i nas i celog regiona - poručio je on mladima iz tri zemlje okupljenim na skupu u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Budite pametni, budite odgovorni i pravite puteve koje će da nas ujedinjuju, poručio im je on.

Podsetio je da se, tokom svoje sportske karijere, vodio time da svaki dan pobeduje, kako bi svetu pokazao da region i Srbija imaju najbolje sportiste, ali i ljude.

- A i vi ste ti koji ćete dokazati da drugi treba da se ugledaju na vas i da su granice tamo gde ih sami postavite - rekao je Udovičić. Beogradski bezbednosni forum, čiji je Tanjug medijski pokrovitelj, počeo je danas.

#Vanja Udovičić

'