AKTUELNO

Nađa (2) je preminula prošle godine od morbila. Njena borba trajala je 3 meseca, ali na kraju devojčica nije imala sreće. Za sobom je ostavila neutešnu majku.

Mala Nađa Petrović (2) iz Kragujevca, preminula je pre godinu i po dana na Institutu za majku i dete. Devojčica se hrabro borila sa mnogim zdravstvenim problemima koje su joj prouzrokovale male boginje. Njena majka Dragana i dalje ne može da preboli smrt svoje devojčice.

Majka se neko vreme nije oglašavala na društvenim mrežama, ali sada je ostavila poruku svojoj Nađi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sunce moje.. zivote moj... Sta da ti mama vise napise? Sta? Nisam ti pisala 2 meseca, rekli su mi nemoj, rekli su mi pusti je da pociva u miru, i to sam poslusala, ali mama vise ne moze... Mama ne moze da ne vristi na sav glas koliko te voli, mama ne moze da ti ne napise koliko joj falis, mama ne moze bez duse svoje... Svake sekunde ovog prokletog zivota mama vristi na sav glas, njena dusa krvari... Njeno srce je slomljeno, njen zivot ne vredi vise, njene sudbine bez tebe nema, a proslost je ispunjena tobom milo moje... Lepoto moja...zivote moj... lepa moja.... Tako sam te zvala... tako te i dalje zovem, jer ti i dalje jesi lepa moja.. najlepsa moja... lepsa od najlepse noci, najlepse zore, lepsa od zivota i najlepse cvetne livade.. sunce moje, zraku moj najsvetliji, suzo moja... Uzmi me.. uzmi kad te molim, povedi me, jer tada bi mama bila najsrecnija, samo da te uzmem u narucje, samo miris da ti oseti mama, dodir, poljubac.... ma senku tvoju, bilo sta... kao u snu dok te drzim, tugujem za tim osecajem, tugujem za tobom milo moje, lepa moja, najlepsa moja, princezo moja, zivote moj.... - napisala je ona.

Podsetimo, mala Nađa preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti. Devojčica je, kada je imala godinu dana, ispoljila simptome autoimunog poliglandularnog sindroma tipa 1. Izgubila je svu kosu, imala je sistemsku kandidijazu, autoimuni hepatitis i dr. Kasnije je utvrđeno da ima i hipoparatireodizam zbog čestih hipoglikemija i hipokalcemije. Zbog hipokalcemija je često boravila u bolnici i nije mogla da bude vakcinisana.

Dok je ležala na Odeljenje intenzivne nege i izolacije u Kragujevcu, u njenu sobu došao je dečak (9) koji je imao morbile od kojih se kasnije i Nađa zarazila. Ubrzo je dobila temperaturu, nije jela, pila, nije se budila niti reagovala. Nakon toga je počela da modri, otiče, krvari iz nosa..

#Nesreća

#devojčica

#morbile

'