AKTUELNO

Srbiji je ponuđeno da ima svog predstavnika u Bordu direktora Svetske zdravstvene organizacije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da to znači da će Srbija moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo i da utiče na mnoge odluke.

- To znači da ćemo moći da utičemo na mnoge odluke, poboljšamo položaj Srbije i pomognemo u kriznim situacijama koje se dešavaju, što do sada nismo imali prilike - rekao je Lončar u telefonskoj izjavi za TV Pink.

Takođe, dodao je, Srbija će moći da bude u svim tokovima koji se dešavaju u svetu kada je u pitanju zdravstvo koje je, podsetio je, izuzetno osetljiva oblast.

- U Svetskoj zdravstvenoj organizaciji su videli koliko mi ulažemo u zdravstvo, opremu, usavršavanje ljudi, poboljšanje uslova, izgradnju novih objekata i obnovu starih... sve ono što se decenijama nije radilo - dodao je Lončar.

Lončar se danas, u sedištu Svetske zdravstvene organizacije u Kopenhagenu, sastao s novoizabranim direktorom te organizacije za Evropu Hansom Klugeom, koji je ponudio Srbiji da ima svog predstavnika u Bordu direktora ove organizacije.

To će biti prvi put da Srbija i njen zdravstveni sistem dobiju ovako visoko pozicionirano mesto u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

#Zlatibor Lončar

'