AKTUELNO

Nezavisni studentski pokret, povodom blokade zgrade Rektorata pita stranačke aktiviste Saveza za Srbiju, kao i Dragana Đilasa, Srđana Milivojevića i Zorana Lutovca, ko su oni da preuzimaju kontrolu nad institucijom koja pripada svim studentima beogradskog Univerziteta.

- Njihovo današnje saopštenje u kojem poručuju da Uprava i zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ne mogu više ući na svoje radno mesto i da su oni ti koji će odlučivati ko će ulaziti i izlaziti iz zgrade otvara pitanje da li smo mi na divljem Zapadu?- navodi se u saopštenju.

- Zašto sebi daju sebi za pravo da odlučuju ko će se gde kretati, varvarski zauzimaju zgrade i sprovode teror manjine nad građanima Srbije - dodaje se u saopštenju.

Foto: Printscreen

- Očigledno ste svesni da su vaši protesti propali, pa nastavljate da sprovodite politiku nasilja i agresivnosti koju je patentirao Savez za Srbiju, a čiji su predstavnici, Lutovac i Milivojević, danas dolazili da posete svoje stranačke aktiviste koji su blokirali zgradu Rektorata. Nedopustivo je da političari blokiraju ulaz u Rektorat - ističu iz Nezavisnog studentskog pokreta.

Nezavisni studentski pokret poziva sve koji se bave politikom da prestanu sa nasiljem, jer je nasilje u našem društvu nedopustivo i ne sme biti sredstvo političke borbe.

#Političar

#Studenti

'