AKTUELNO

Darinka je, povodom desetogodišnjice njegove smrti, dala srceparajuću čitulju.

Ljubav i naklonost sestre prema bratu često se pojavljuje kao motiv u našim narodnim pesmama. Čest motiv je i tuga usled gubitka, koja je takođe mnogo puta opevana.

Tako se i Darinka, sestra Svetozara Miloševića, Slobodanovog oca, na stranicama tada ćirilične „Pobjede“ (18. juna 1972), oprostila od tragično nastradalog jedinca brata – jednostavnim rečima punim topline, koje ujedno oslikavaju njenu neizmernu, neprebolnu tugu.

Tridesetog jula 1972. godine navršiće se deset tužnih i bolnih godina od smrti mog jedinca brata Svetozara Miloševića. Dragi brate, kada si onog 30. juna nemilosrdno podigao svoju ruku i jednim hicem ugasio svoj život, ti si to samo trenutno osjetio, a zatim odmah prebolio, dok rane ostadoše na srcu tvoje jedine sestre da ih živa nosi i vječito boluje. U znak pomena, prilažem Građevinskoj tehničkoj školi u Momišićima (Titograd) 59.000 dinara - napisala je neutešna sestra u čitulji.

Građevinska škola se zahvalila darodavcu.

Pročitajte još: PINK.RS U POŽAREVCU! Ovako danas izgleda SLOBINA I MIRINA VILA! Luksuzna kuća Miloševića koja je nekada bila puna ljudi, SADA JE PUSTARA, a čuva je OVAJ ČOVEK! (FOTO)

#Slobodan Milošević

'