AKTUELNO

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na izgradnji nove škole u neselju Leštane, za koje kaže da je najvažnija investicija u sektoru obrazovanja ove godine, budući da je škola tom naselju preko potrebna, jer je stara bila neuslovna.

Gak je rekao da radovi teku po planu, izrazio nadu da će se sledeće školske godine u Leštanima prvaci upisati u modernu, novu školu i istakao da će ona moći da primi 1.500 đaka u punom kapacitetu.

Foto: Tanjug/BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Do tada je, posnio je, organizacija nastave, u dogovoru sa roditeljima, već uhodana u školi "Miloje Vasić" u Kaluđerici.

- To strpljenje će se i te kako isplatiti kada sledeće godine ovde budemo stajali ispred jedne od najmodernije opremljenih škola u Beogradu - rekao je Gak.

Foto: Tanjug/BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Opština Grocka ove godine je do sada upisala 846 prvaka u sedam osnovnih škola.

Na teritoriji grada Beograda do sada je najviše prvaka upisano u školama na Novom Beogradu (2.116), Voždovcu (1.755) i Čukarici (1.746).

Izgradnju škole, koja će koštati oko 550 miliona dinara, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji je usvojen 2016. godine.

Foto: Tanjug/BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INOFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Nova škola će se prostirati na oko 5.500 kvadratnih metara, imaće fiskulturnu salu, najsavremenije kabinete, dva sportska terena za košarku i fudbal, dodao je Gak.

#Beograd

#Leštane

#Slavko Gak

#škola

'