AKTUELNO

Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je prijavu protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je organizovalo nelegalnu deponiju na Čukarici, saopšteno je danas iz tog Sekretarijata.

Kako se precizira u saopštenju, prijava protiv nepoznatog lica je podneta zbog sumnje da je izvršilo krivično delo protivpravnog zauzimanja zemljišta i krivično delo oštećenja životne sredine organizovanjem nelegalne deponije koja se stvara odlaganjem komunalnog i građevinskog otpada.

U prijavi se navodi da je u Ulici Milorada Jovanovića bb na teritoriji Čukarice, preko puta Fabrike metalnih proizvoda nasut razni komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i na visini do 15 metara, kao i da te površine nisu predviđene za deponovanje otpada.

Prijava je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu na osnovu pritužbe građana poslate zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

Kako se navodi u saopštenju, po Zakonu o komunalnim delatnistima određeni su uslovi i način obavljanja komunalnih delatnosti, a Odlukom o održavanju čistoće propisani su uslovi korišćenja ove komunalne usluge.

Zakonom je tačno previđeno ko obavlja takvu delatnost pod tim uslovima, ali isto tako da je zabranjeno istovarivati i ostavljati van deponije sve vrste otpada.

#Beograd

#Deponija

'