AKTUELNO

Letnji period je vreme godišnjih odmora, ali za JKP „Gradska čistoća“ nema pauze.

- Iako se na svim pogonima radi punim kapacitetom, u narednim danima intenzivnije će se prati ulice Savskog venca - zaključila je savetnica direktora preduzeća, Nikolina Janjatović, nakon dvodnevnog obilaska terena svih deset beogradskih opština iz nadležnosti „Čistoće“.

U prethodna dva dana, Janjatovićeva je tokom tri radne smene, obišla pogone „Gradske čistoće“ i javne površine koje preduzeće održava.

Tokom obilaska akcenat je stavljen na proveru nivoa higijene prestoničkih ulica i uslova rada zaposlenih na terenu, kao i eventualnih problema sa kojima se susreću u cilju njihovog bržeg i efikasnijeg rešavanja.

Foto: Pink.rs

Za održavanje čistoće Beograda, pored angažovanog ljudstva, od velikog značaja su i vozila i mehanizacija koja se koristi u različite svrhe, pa je savetnica iskoristila ovu priliku kako bi se proverilo da li je dovoljan broj vozila na terenu, u kakvom su stanju i da li transportne ekipe preduzeća stižu nesmetano na svoja odredišta.

Tokom razgovora sa upravnicima pogona, ali i ostalim zaposlenima u sektoru „Operativa“, dogovoreno je da se topli, letnji dani maksimalno koriste za obavljanje onih poslova koje je otežano sprovoditi tokom jesenjih, a posebno zimskih meseci.

Foto: Pink.rs

Svi pogoni „Gradske čistoće“ uveliko rade na raščišćavanju manjih „divljih“ deponija, ali i pranju ulica, posebno onih koje se prema planu i programu peru svega par puta godišnje.

– Za naredni period dogovoreno je da se detaljno operu ulice Savskog venca kao i prostor oko i ispod kontejnera. Pranje je najefikasnije i najbrže sprovoditi tokom noćnih časova kada je smanjena frekvencija saobraćaja i kada naše cisterne neće usporiti ili zaustaviti saobraćaj, a perači bez pritiska sirena sugrađana koji žure svojim poslom, imaju više vremena da detaljnije operu javne površine – rekla je Janjatovićeva i podsetila da pranje ulica nije moguće sprovoditi tamo gde nema slivnika za odvod vode.

Foto: Pink.rs

#JKP Gradska Čistoća

#Nikolina Janjatović

'