AKTUELNO

Na Hilandaru su nastale prve bolnice, prve škole i prve humanitarne misije. Pod pokroviteljstvom Hilandara i ove godine se u Beogradu održava tradicionalni humanitarni "Kamp prijateljstva" koji će okupiti više od 350-oro dece.

- "CarGo" je posvećen humanitarnom radu i zato smo širokog srca prihvatili poziv brata Miloša da učestvujemo u humanitarnoj akciji i da pomognemo da "Kamp prijateljstva" pod pokroviteljstvom manastira Hilandar bude održan ove godine u Beogradu – kaže predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić.

Hilandar je kuća humanosti, a "CarGo" želi da postane stub te humanosti i da da primer drugim kompanijama.

Foto: Pink.rs

"Kamp prijateljstva" će posetiti ukupno 350 dece koja dolaze iz ugroženih porodica. Reč je o deci koja su u teškoj materijalnoj situaciji i nikada nisu imali priliku da poste Beograd i cenatralnu Srbiju uopšte.

- Jedna grupa je već prošla i sa njima smo imali jedan veliki sastanak, veliku priredbu. Oduševili su nas svojim recitacijama i psemama. Bilo je zaista divno – rekao je Vučić.

"Kamp prijateljstva“ okupio je decu iz regiona Kumanova, Kučeva, Knina i sa Kosova i Metohije.

Foto: Pink.rs

- Dobili smo poklone, podelili smo deci poklone. Deca su bila presrećna i prezadovoljna. Sa nestrpljenjem očekujemo drugu grupu, da sa njima provedemo buduće dane u Beogradu – dodao je Vučić.

#CarGo

'