AKTUELNO

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i ministar za informaciono društvo i administraciju Severne Makedonije Damjan Mančevski potpisali su danas Sporazum u oblasti digitalne transformacije.

Sporazum je prvi korak u realizaciji programa "Srbija digitalizuje" kojim Kancelarija kreće u širenje znanja i rešenja iz oblasti digitalizacije javne uprave, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Razmena znanja, ideja i iskustava, ali i regionalno povezivanje i omogućavanje elektronskih usluga unutar regiona je od neprocenjivog značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana, ocenio je Jovanović.

Mančevski je objasnio da se sporazumom predviđa razmena iskustava o novom konceptu internet prezentacija Vlade i ministarstava, kao i novom dvosmernom načinu komunikacije sa građanima.

Jovanović je kolegama iz severne Makedonije predstavio način na koji je Vlada Srbije unapredila komunikaciju sa građanima kroz uspostavljanje novog Portala Vlade i sistema "Budimo u kontaktu", čime je omogućeno da se građani obrate Vladi ili bilo kom ministarstvu i dobiju odgovor u roku od 72 sata.

#Srbija

#severna makedonija

'