AKTUELNO

Vanredna situacija bila je proglašena zbog jakog nevremena sa kišom i gradom veličine oraha koje je 18. i 19. juna zahvatilo Čačak i okolinu.

U Čačku je danas ukinuta vanredna situacija koja je bila proglašena 23. juna na celoj terotriji grada zbog posledica jakog nevremena, saopštio je čačanski Štab za vanredne situacije.

Gradska komisija za procenu štete saopštila je ranije da je u junskom nevremenu oštećeno ukupno 93,2 hektara poljoprivrednog zemljista u 22 čačanska sela, a ukupna šteta procenjena je na 17,5 miliona dinara.

Komisiji je prijavljena šteta u 97 domaćinstva u čačanskim selima - Baluga trnavska, Goričani, Viljuša, Premeća, Preljina, Bečanj, Stančići, Katrga, Rakova, Gornja Gorevnica, Milićevci, Trbušani, Mrčajevci, Atenica, Donja Gorevnica, Mršinci, Kukići, Zablaće, Kačulice, Trnava, Mosjinje i Vapa.

Od poljoprivrdnih kultura najviše je bila oštećena lucerka, kasija, malina, kupina, kukuruz, krompir, pšenica, ječam, kukuruz, crni luk, paprika, kupus, jagoda, višnja, šljiva, trešnja i pasulj.

#Nevreme

#Čačak

'