AKTUELNO

Premijer samoproglašene države Kosovo Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, i da se boji novog rata.

Ramuš Haradinaj je rekao da pristup jednog dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava.

- Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati "sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama. Šta onda da radimo?" - upitao je Haradnaj.

Dodaje da oni ne traže ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja.

- Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje? - dodao je on.

I potpredsednik takozvane kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je "militarizacija Srbije pretnja regionu".

- Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko preti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za region - napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

#Ramuš Haradinaj

#Srbija

'