AKTUELNO

Vrtić „Pahuljica” u Kotežu koji je zbog obilnih padavina poplavljen, već od sutra će opet primiti decu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas sa podsekretarom Igorom Raičevićem i direktorom Predškolske ustanove „Boško Buha” na Paliluli Vanjom Najdanovićem obišao vrtić i uverio se da su posledice poplave sanirane, te da je bezbedno da se deca koja su danas izmeštena u obližnji vrtić „Veseljko” sutra vrate.

Foto: Beograd.rs

– Ostalo je da se još uradi završna dezinfekcija vrtića, vode više nema, pre svega zahvaljujući odličnoj i brzoj reakciji zaposlenih u vrtiću, koji su tokom cele noći dežurali u objektu i uradili odličan posao – rekao je Gak.

Foto: Beograd.rs

Najdanović je istakao da je ovo vrtić koji je imao najveće probleme, te da su sanirana manja prokišnjavanja u još nekoliko vrtića na Paliluli.

Foto: Beograd.rs

– Svi smo u pripravnosti, ali za sada nema većih problema u vrtićima na ovoj opštini. Pratimo situaciju još u „Lastavici”, gde se izlila kanalizacija. Pala je velika količina vode u kratkom roku, ali smo na vreme preduzeli sve mere predostrožnosti, tako da posledice nisu velike – poručio je Najdanović.

Foto: Beograd.rs

Kako je istakao, u vrtiću „Pahuljica” boravi oko 200 dece i tokom leta dolaznost je između 100 i 120 dece.

Foto: Beograd.rs

#Beograd

#Poplave

#Vrtić

'