AKTUELNO

Snimak na kom se vidi mladić kako autom prelazi pružni prelaz i pored toga što je rampa spuštena, parkira se nekoliko metara dalje, a onda se vraća i lomi prvo jedan a onda i drugi branik osvanuo je pre nekoliko dana na tviteru, a načinjen je, kako tvrdi osoba koja ga je postavila na društvene mreže, na pružnom prelazu u selu Majur kod Šapca.

Meštani tvrde da se svakodnevno suočavaju sa bahatim vozačima na pružnom prelazu, te da su ovakve scene učestale. Umesto polomljenih, postavljeni su novi branici.

Rampa koju je polomio nervozni mladić kog su snimile sigurnosne kamere, ubrzo je popravljena, ali u Železnicama Srbije napominju da je ovo veoma čest slučaj i da svakodnevno menjaju delove koje su polomili vozači nasilno pokušavajući da prođu između dok su branici spušteni.

Međutim, slučaj da nervoza dođe dotle da se fizički obračunavaju sa rampom, nije do sada zabeležen.

- Mi godišnje imamo 4.000 polomljenih branika. Dakle, to je deset dnevno. Tako da možete da zamislite koliko je to česta pojava - kaže Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture Železnice Srbije.

U selu Majur, gde se dogodio ovaj incident koji je završio na tviteru, kažu da to uglavnom čine mladi. Ovakav čin osuđuju navodeći da time ugrožavaju i sebe i druge.

#Pruga

#Šabac

'