AKTUELNO

Na osnovu upozorenja dobijenog od RMHZ-a da je na snazi crveni meteo alarm, komandant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda, gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, održao je danas vanrednu sednicu štaba gde je sve članove upoznao sa situacijom i naložio da sve resurse stave u maksimalnu pripravnost.

S obzirom na činjenicu da je ceo region pogodilo jako nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i gradom, kao i da su za naše područje najavljene obilne padavine sa jakom grmljavinom i mogućom pojavom grada, gradonačelnik Radojičić apeluje na građane da obrate pažnju na svoje domove i prilagode ih predstojećim uslovima, saopštio je Beoinfo.

- Apelujem na sve sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata, i sve prostorije gde može ući voda. Da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve na terasama kao i da u toku grmljavine ugase električne uređaje. Savetujem građanima da bez preke potrebe ne kreću na put, međutim ako se mađu u nevremena treba da zaustave svoje vozilo na sigurnom mestu i sačekaju da nevreme prođe - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je poručio Beograđanima da obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavima nakupi veća količina vode, i da se trude da izbegavaju takva mesta.

Prvi čovek Beograda i komadant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda dao je svim subjektima zaštite i spasavanja nalog da sprovedu operativne i i preventivne mere.

Radojičić poručuje i da se sve komunalne službe nalaze u stanju pojačane pripravnosti. Sve naše komunalne službe su u pripravnosti i spremne da odgovore na svaki vid izazova koji proizvodu vremenske nepogode.

#Beograd

#Zoran Radojičić

'