AKTUELNO

Celu zemlju zahvatile su tropske temperature koje su donele i visok stepen UV zračenja, a zbog naglog porasta temperature Hitna pomoć ima više posla.

Hitnoj pomoći je tokom jučerašnjeg dana upućeno 1.623 poziva. Dežurne ekipe intervenisale su 129 puta, od toga 57 na javnom mestu.

Dr Ivana Stefanović, dežurni lekar Hitne pomoći, rekla je da su se pacijenti danas najviše žalili na kolapse, koji su se često dešavali i u javnom prevozu.

- Ono što sada predstavlja najveći izazov i naših lekara i svih nas jesu upravo kolapsi, da napravimo pravu trijažu da li je to samo zbog vrućine ili se dešava nešto komplikovanije – kazala je Stefanović za Pink.

Foto: Tanjug

Stefanović je savetovala da građani ne prave velike poduhvate i prelaze velike razdaljine, već da se odmore u bliziji i u svojim domova.

- Ponašajte se razumno, čak i ako ste zdravi, nemojte preduzimati velike napore u najtoplijem delu dana jer i to može loše da se završi – upozorava Stefanović i preporučuje redovnu hidrataciju.

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih osoba. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Pročitajte još: BEOGRAĐANE UZNEMIRIO PRIZOR NA UŠĆU - Velika zmija se pojavila na šetalištu, građani ZGRANUTI (VIDEO)

#Beograd

#Vremenska prognoza

'