AKTUELNO

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ove godine u saradnji sa Vladom Republike Koreje od 1. do 26. jula organizuje Besplatnu letnju školu programiranja i korejske kulture u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru (SKIP centar).

Mladi predavači, koji su završili renomirane IT fakultete u Seulu, gradu koji je svetski simbol visokotehnološkog razvoja i napretka, održaće u Beogradu besplatne obuke iz dve IT oblasti: Web programiranja i Pajtona (Phyton), saopštilo je resorno ministarstvo.

Časovi Web programiranja i Pajtona (Phyton) će se održavati na engleskom jeziku svakog radnog dana i trajaće po dva sata dok je za korejsku kulturu predviđen dvosat tri puta nedeljno.

Polaznicima su na raspolaganju laptop računari SKIP centra koji je i poznat kao savremeno-tehnološki opremljen prostor pogodan za interaktivan rad.

Zainteresovani građani moći će da se prijave i na specijalni Kurs korejske kulture gde će polaznicima kroz zanimljiv sadržaj biti prezentovana bogata istorija i tradicija Republike Koreje, ali i moderni popularni pravci njenog razvoja oličeni u talasu savremene popularne muzike, u svetu poznatog i uticajnog K-popa.

Prošle godine Besplatnu letnju školu programiranja u SKIP centru u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uspešno je završilo blizu 700 građana.

#Programiranje

#škola

'