AKTUELNO

Jedan od četvorice muškaraca, koji su juče u besvesnom stanju pronađeni u praznoj cisterni u perionici u Futogu, preminuo je jutros u Kliničkom centru Vojvodine, dok su ostala trojica i dalje životno ugrožena.

- U ranim jutarnjim časovima u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, jedna od četiri muške osobe, koje su juče primljene sa znakovima toplotnog udara i hipoksije, nakon sprovedenih intenzivnih mera reanimacije i lečenja preminula je - saopšteno je iz KCV.

Preostala trojica muškaraca koji su pronađeni u cisterni i dalje su u teškom stanju i životno su ugroženi.

- Oni se nalaze na Odeljenju intenzivne terapije Urgentnog centra KCV, gde se kontinuirano sprovode mere intenzivnog lečenja i terapije - rečeno je u KCV.

U novosadskoj policiji kažu da je utvrđeno da su dvojica muškaraca iz Avganistana, a za drugu dvojicu još nije utvrđeno odakle su. Policija još utvrđuje okolnosti pod kojima su muškarci dospeli u cisternu. Tužilac navodi da u ovom trenutku još nema elemenata krivičnog dela.

Kamion sa cisternom, u kojoj su muškarci pronađeni, navodno je stigao sa juga Srbije, pretpostavlja se sa Kosova.

Četvoricu mlađih muškaraca juče je pronašao vozač kamiona, slovenačkih registarskih oznaka, kada je počeo da priprema kamion za pranje, u perionici u Futogu.

Kada je otvorio poklopac prazne cisterne ugledao je četvoricu muškaraca, koji su ležali u besvesnom stanju.

Radnici perionice pokušali su da ih osveste polivajući ih vodom.

- U Urgentni centar KCV primljene su četiri muške osobe sa znacima toplotnog udara i hipoksije. Svi pacijenti su životno ugroženi i nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije, gde se sprovode mere reanimacije i intenzivne nege i lečenja - saopšteno je juče iz KCV.

#Cisterna

#Smrt

'