AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da Grad Beograd rešava višedecenijski problem Prihvatilišta za odrasla i stara lica i dodala da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević dobrodošao da finansira projekat rekonstrukcije te ustanove, ako želi.

Ona je tako reagovala na jučerašnju izjavu Ðorđevića da Prihvatilište vapi za rekonstrukcijom.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu sproveo je postupak javne nabavke studije izvodljivosti i idejnog rešenja za izradu projekta rekonstrukcije, sanacije, adaptacije Prihvatilišta za odrasla i stara lica, rekla je Stanisavljevićeva u pisanoj izjavi i dodala da će ugovor biti potpisan sledeće nedelje.

- Rok izrade projekta je 45 dana, kada ćemo konačno imati predlog budućeg izgleda Prihvatilišta za odrasla i stara lica - rekla je gradska sekretarka.

Podsetila je da je taj objekat izgrađen 1976. godine i dodala da nikada nije bio ni uknjižen, te da su bili nerešeni i imovinsko-pravni odnosi.

- Zahvaljući zalaganju gradske uprave, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je više puta obišao ustanovu i na vreme bio upoznat s problemima, sve je rešeno i sada možemo da otpočnemo proceduru za radove na objektu - rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je zahvalila ministru Ðorđeviću, koji je juče, kako je rekla, prvi put obišao ustanovu, na pomoći i istakla da to ministarstvo, ako želi, može da obezbedi sredstva za rekonstrukciju Prihvatilišta.

- Rado ćemo prihvatiti donaciju. U tom slučaju, Grad Beograd će ova, već opredeljena sredstva, iskoristiti za gradnju drugog objekta socijalne zaštite - rekla je Stanisavljevićeva.

Istakla je da je Grad Beograd u protekle četiri godine otvorio dve najsavremenije ustanove u ovom delu Evrope i da nastavlja sa investicijama u ustanove socijalne zaštite, jer to, dodala je, pokazuje odnos grada koji pomaže građanima.

Ministar Ðorđević je juče, prilikom obilaska Prihvatilišta, rekao da je država potpisala ugovore o subvencionisanju troškova s privatnim ustanovama koje pružaju smeštaj starima, ali da bez obzira na to, Prihvatilište za stara i odrasla lica u Beogradu vapi za rekonstrukcijom.

- Ideja dolaska jeste da pričamo o problemima i da kažemo da smo tu da pomognemo i da se suočimo sa problemom - rekao je tada Ðorđević.

#nataša stanisavljević

'