AKTUELNO

Kiša koja je padala prethodne noći ne može da se odrazi na porast nivoa Save, kažu u JVP "Srbijavode" i navode da se u narednom periodu očekuje stagnacija i smanjenje vodostaja na rekama u Srbiji.

Zvonimir Kocić iz tog preduzeća objasnio je za tv Prva da je vrh talasa visokih voda na Savi u Šapcu bio 18. i 19. maja i da je prošao. U Šapcu je, kaže, proglašena redovna odbrana od poplava i u toj zoni se ne očekuju nikakvi problemi.

Upitan o situaciji na Savi i Dunavu u Beogradu, Kocić navodi da je reč o vodostaju koji je karakterističan za prolećeni period, a to je dostizanje redovne odbrane od poplave.

- Trenutno je u zoni Nebojšine kule povišen vodostaj, to je najniža tačka priobalja - rekao je Kocić i dodao da je to očekivano i da ništa nije alarmantno, niti će biti opasnosti.

Na pitanje o bujičnim vodama u Srbiji, Kocić kaže da je bilo mestimičnih izlivanja, da se intervenisalo, ali da nije bilo nikakvih šteta.

- Naši objekti se obilaze redovno, službe su na terenu. Ako i bude nekih poplavnih talasa interenisaćemo na vreme - naveo je Kocić.

#Poplave

#Sava

#talas

'