AKTUELNO

Doktorka Grujičić iznela je žestok komentar o slučaju brutalnog prebijanja maloletnog momka u beogradskom naselju Kumodraž.

Novimenova v.d. direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prof. dr Danica Grujičić, juče je izjavila da se odrekla novčane nadoknade za mesto direktorka instituta, dodajući da će celu platu davati u humanitarne svrhe za pomoć najtalentovanijoj deci. Ona se sada se oglasila po pitanju problema huliganskog nasilja, konkretno nasilja koje se dogodilo pre nekoliko dana u Kumodražu.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Naime, dečaka M. M. (16) brutalno je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u beogradskom naselju Kumodraž. Lekari su se lavovski borili da dečaku sačuvaju život, budući da je zadobio povrede opasne po život.

Napad se desio 12. maja, na dan kada je M. M. iz publike gledao utakmicu Torlak-Studentski grad, a po završetku utakmice sačekala ga je grupa maskiranih huligana. Oni su nesrećnog momka tukli bejzbol palicama i to pretežno po glavi. Motiv napada zasad nije poznat, ali su huligani pohapšeni.

Doktorka Grujičić se povodom ovog slučaja oglasila snimkom na svom Fejsbuk nalogu, u kojem je iznela svoje mišljenje i istakla da je ovakvo zversko ponašanje postalo opšti društveni problem.

- Danas sam pregledala dečka, koji je ni kriv ni dužan, bio napadnut od strane pet "heroja", dakle pet na jednog sa bejzbol palicama! Udarali su ga po glavi, što se može okarakterisati isključivo kao pokušaj ubistva - rekla je doktorka Grujičić. Ona je istakla da je važno da se svi uključimo u sprečavanje ovakvog ponašanja, te je istakla da se nada da će nadležni organi odraditi svoj posao.

Dečaku je, kaže, ozbiljno ugrožen život, a ima šansu da se izvuče uz velike muke i puno sreće.

- Postavljam pitanje šta rade roditelji, šta radi zajednica, da dečko koji je prvi put otišao na utakmicu dobije batine i to takve da mu je ugrožen život. Pet "junaka", pet "heroja", pet smradova je napalo jednog dečka, sram da ih bude, i njih i njihovu školu i njihove roditelje i sve one koji su gledali u šta su izrastali ti klinci – poručila je doktorka.

#Danica Grujičić

#Doktor

#Nasilje

'