AKTUELNO

Korov, pustoš, razbijena portirnica, ljuljaške zarobljene u travi, grafiti... Sve je oronulo, a samo hrabri danas ulaze u Bambilend u Požarevcu.

Skoro dve decenije je prošlo, od pada režima Slobodana Miloševića, na dan kada je sahranjena njegova supruga Mira Marković u svom rodnom Požarevcu, portal Pink.rs posetio je nekadašnji simbol ovog grada - Bambilend. Sumorna slika danas ne ukazuje na tragove čuvenog Bambi parka. Umesto vrteški, dečije graje sada, u ne tako "zabavnom" parku zatekli smo čemer, korov, tonu đubreta i tišinu. Ništa ni nalik na onom Bambilendu, koji je bio nekada atrakcija u svim medijima u Srbiji.

Foto: Pink.rs

Bambilend, koji je devedesetih godina bio ponos Požarevca, projekat je Marka Miloševića, a danas je ruglo grada pun đubreta koji je zarastao u korov.

Foto: Pink.rs

Nekada su ovde porodice dolazile u šetnje, deca su igrala fudbal na terenu, a danas samo najhrabriji ulaze u ovaj park. "Bambi park" je danas ruina, svuda se vidi da je zub vremena uradio svoje. Tu su sada trošne drvene kućice u kojima utočište pronađu po koji beskućnici, napušten bazen , a svi zakloni od sunca su totalno polupani.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Jedan od meštana kaže za portal Pink.rs, da Bambilend nije ni nalik onome kako je nekada bilo.

- Sve je počelo 5.oktobra. Bio je prelep, sada je ruglo. Nije toliko raskošan, koliko se predstavljalo u medijima. Uglavnom su to bili zidovi i lepo sređene staze. Danas ovde više niko ne dolazi, samo se sećamo kako je bilo - kaže on.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Takođe, u sklopu Bambilenda je bila i čuvena diskoteka "Madona".

#Bambilend

#Požarevac

'