AKTUELNO

Građani su palili sveće i upisivali se u knjigu žalosti.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Foto: Pink.rs

Osim prijatelja, političara, partijskih drugova, kolega, sahrani su prisustvovali i ostali poštovaoci njenog lika i dela, te je tako samo iz Beograda organizovano stiglo nekoliko autobusa.

- Za mene je Mirjana Marković sve ono najbolje što postoji! Ona je dete borca, obrazovana je, a onda je prognana od svog naroda! - rekla je za Pink.rs žena koja je došla da Markovićevoj u Požarevcu oda počast.

Foto: Pink.rs

Par iz Pančeva došao je takođe da se oprosti od Mirjane.

- Napisali smo u knjizi žalosti "poslednji pozdrav. Za nas ste uvek bili dobri ljudi" - rekli su supružnici.

Foto: Pink.rs

- Mirjana i Slobodan su za mene bili velike vođe i to su i ostali. Jako mi nedostaju i upravo sam to napisao u knjizi žalosti - kaže za Pink.rs Predrag Kostić koji je došao da oda poslednju počast Markovićevoj iz Pančeva.

Foto: Pink.rs

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije. Njeni posmrtni ostaci kremirani su u četvrtak u Moskvi, a danas je sahranjena pored svog supruga u njihovoj porodičnoj kući u Požarevcu.

Pročitajte još: PINK.RS NA LICU MESTA - SAHRANJENA MIRA MARKOVIĆ! Urna položena pod lipom, Miloševićeva supruga ispraćena BEZ IJEDNOG ČLANA UŽE PORODICE! (FOTO+VIDEO)

#Mira Marković

#Požarevac

#Sahrana

'