AKTUELNO

Skup ispred Doma Narodne skupštine u okviru kampanje "Budućnost Srbije", završen je večeras oko 20.30 nastupom pop pevača Olivera Mandića.

Mandić je izveo pesmu koju je sam komponovao, posebno za ovu priliku, "Majko, Srbijo".

Oliver Mandić važi za jednog od naznačajnijih pop autora nekadašnje Jugoslavije.  Nakon Mandića, puštena je presma "Ovo je Srbija", čime je označen kraj večerašnjeg mitinga. P

Mandić u Beogradu nije nastupio na solističkom koncertu od 1985. godine, kada je u Sava centru priredio za to vreme ultra moderni muzički šou sa upotrebom lasera na sceni.

Pozitivna atmosfera i dobre muzičke vibracije sa bine ispred Narodne skupštine obeležile su danas nešto posle 16.00 časova, početak koncerta, kao muzičke "prethodnice" današnjem političkom skupu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Budućnost Srbije". Skup građana iz cele Srbije predsednik je najavio kao skup dobrih namera i jedinstva po pitanjima od značaja za državu i srpsko društvo, koje će kasnije popodne Vučić podeliti sa građanima.

Koncert je "otvorio" Aca Lukas, ali porukom da je on danas Aleksandar Vuksanović, koji ima pravo da pruži podršku Vučiću i da je prvi put na nekoj bini a da nije "glavni": "Drago mi je što sam predgrupa najvećem čoveku u Srbiji", rekao je Lukas.

Lukas je rekao da on najbolje zna da peva i poručio pa "da rade ono što najbolje umeju".

Foto: TvPink Printscreen

Na skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, koji se održava u Beogradu, nisu došli samo građani iz cele Srbije i Srbi iz regiona, već i Srbi iz dijaspore.

Foto: Tanjug

Pristigli su i građani Užica sa parolom "Računajte na nas".

Ispred zgrade parlamenta stigli su šsef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković.

Među okupljenima ima i dece, ali i onih u osmoj deceniji koji su došli jer, kako kažu, vole Srbiju i veruju u njenu bolju budućnost. Skup je privukao i kineske turiste koji su se noseći zastavice Srbije raspitivali za današnji događaj.

Oliver Mandić, će se takođe popeti na scenu posle političkog skupa Budućnost Srbije. Na tom skupu, koji bi trebalo da počne u 18 sati, govoriće predsednik Vučić, a pre njega i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.

#Aca Lukas

'