AKTUELNO

Da li je striptiz promocija nemorala i prostitucije - tema je koja je izazvala oštru polemiku u emisiji “Novo jutro” jer striptizeta Branka Blek Rouz i teolog sa Hilandara Miloš Stojković nikako nisu mogli da usaglase stavove.

Stojković je istakao da se moramo boriti ne samo protiv legalizacije prostitucije, nego i promocije nemorala i beščašća.

- Prostiticije je uvek bilo i biće je. Naša misija nije da je podstičemo nego da se borimo protiv nje. Striptiz klubovi promovišu prostituciji i nemoral – rekao je Stojković, a Branka Blek Rouz mu odbrusila da se njeno ime i klubovi nikada nisu dovodili u vezu sa prostitucijom.

Ona je istakla da je veliki vernik i da posti već 15 godina i redovno se ispoveda, te da je za nju striptiz vrsta umetnosti.

- Ako ćemo po Bibiliji: “Ko nije grešan neka prvi baci kamen. Žena nemoralna, koja je Isusu oprala noge svojim suzama, obrisla ih svojim kosama i namirisala mirisnim uljima je pomilovana”. Svi smo grešni. Moralnost je u čoveku, njegovim postupcima i delima – navela je Branka Blek Rouz.

Foto: TV Pink Printscreen

- Za mene je strpitiz umetnost. 20 godina to radim uspešno. Nikada moje ime nije dovedeno u vezu sa prostitucijom. Striptiz nema nikakve veze sa prostitucijom. Ta pojava je uzela maha u svim segmentima društva – od advokatskih kancelarija do medicinskih ustanova – dodala je ona.

Branka Blek Rouz kaže da su joj sveštenici savetovali da posti, da bi na neki način okajala grehe, ali da ona smatra da ništa ružno nije uradila jer se bavila striptizom.

- Post hranom ne vredi, ako se ne posti duhom. Pokajte se, budite Marija Egipćanka, to je ta o kojoj govorite, ali se ona pojakala zbog svega što je radila! Zatvorite striptiz klubove – poručio joj je Stojković.

Foto: TV Pink Printscreen

On je pokazao jednu od Brankinih slika sa nastupa i pitao da li bi bilo koja osoba koja se zalaže za pravoslavne vrednosti želela da se njena ili njegova ćerka, odnosno unuka bavi striptizom i na taj način promoviše prostituciju i nemoral.

#striptiz

'